Lifestyle Parenting

Mama fiets of elektrische fiets?

Na een tijdje niet meer geblogd te hebben, want druk met mijn werk en natuurlijk de kleine Mason en gewoon een hele hoop andere leuke dingen, ben ik weer even achter mijn bureau gaan zitten om jullie te vertellen over wat mij de laatste tijd bezig houdt.

Nu de lente is gearriveerd in Nederland en ook in Zweden natuurlijk, merk ik pas echt hoe fijn het is om weer veel buiten te kunnen zijn. Wat ik in Zweden altijd het meest miste is fietsen. Nu Mason een stukje groter (lees zwaarder) wordt, is het niet meer dan logisch dat ik twijfel over een nieuwe fiets.

elektrische fiets www.sofarsosabine.com

Mama fiets

Ik hoor van sommige andere moeder dat zij praten of het aanschaffen van een elektrische fiets in plaats van de gewone mama-fiets. Wat natuurlijk een groot voordeel is, is dat ik altijd het gevoel zou hebben dat ik de wind in mijn rug heb als ik fiets. Ook na een lange dag in de stad of bijvoorbeeld op de kinderboerderij, kan ik me voorstellen dat een elektrische fiets wel even lekker is op de terugweg naar huis. Ik heb daarom gekeken naar mogelijke elektrische fietsen, maar ergens moet ik nog wel een drempel over.

Oma’s rijden op een elektrische fiets, toch?

Waarom ik dan meteen denk dat elektrische fietsen alleen voor oma’s zijn, komt eigenlijk van het feit dat ik denk een powermommy te zijn en alles altijd maar perfect te moeten kunnen. Dus ook een beetje fietsen, dat is toch gezond? Nu kun je er toch zelf voor kiezen om een elektrische fiets aan of uit te zetten. Dus als ik me even een powermommy wil voelen (lees: het paasdiner weg wil sporten), kan ik de fiets natuurlijk uitlaten. Dat geeft mij het voordeel van een gewone fiets en elektrische fiets in een.

Duwtje in de rug

Even realistisch, die elektrische fiets gaat echt wel aan, want na een tijdje fietsen (30 km plus), begin ik dan ook echt wel moe en bezweet te raken buiten in de wind of brug op, heuvel af. Ik slaap dan ook niet elke nacht fantastisch, aangezien Masons ritme niet altijd even in de stijl van -ik-slaap-altijd-door-kind is. Sinds ik moeder ben, heb ik wel eens behoefte aan een fiets die me even dat heuveltje op helpt, vooral met dat extra bewegend hoopje gewicht op de fiets, ook wel Mason genoemd.

Welke elektrische fiets is dan handig?

Nu zijn er natuurlijk heel veel elektrische fietsen, tal van keuzes, opties en ook verschillende prijzen. Ik heb nog niet helemaal gekeken naar alle mogelijkheden die ik per se op mijn elektrische fiets zou willen. Wat ik in elk geval al wel weet, is dat ik een e-bike stadsfiets zou willen. Ik ben zelf niet iemand die de bergen in fietst met een kind achterop, maar why not? De verschillende e-bikes of elektrische fietsen zijn varierend van e-hybride fietsen, tot e-trekkingsfietsen, e-stadsfietsen (zo een wil ik) en nog veel meer. Voor iedereen is er wel een elektrische fiets te vinden dus.

Een elektrische fiets zal al gauw minimaal 1500 euro kosten, wat een ‘normale’ fiets ook gerust zou kunnen kosten, maar je hebt natuurlijk ook wel normale fietsen die veel voordeliger zijn. Een tweedehands fiets is altijd een optie voor een lager budget.

elektrische fiets www.sofarsosabine.com
Conclusie

Mijn persoonlijke conclusie is zeker dat ik voor een elektrische fiets wil gaan sparen, want op langer termijn is het een goede investering. Het lijkt me fijn om af en toe dat duwtje in de rug te gebruiken, zeker met kinderen op de fiets en ik vind dit de investering waard.

Zou jij graag een nieuwe fiets of e-bike willen? Heb je al ervaring met een elektrische fiets, deel hem dan met mij!

Sabine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply