Fashion Lifestyle Outfit

Nike Vapormax | Mijn start met hardlopen dit seizoen

Nu het weer lekker lenteweer is, beken ik dat ik liever buiten hardloop, dan in de winter of koudere dagen. Ik start dan ook weer met (buiten) sporten. Een paar dagen geleden was ik met mijn broertje en zijn vrienden naar de fitness geweest en toen had ik mijn oude gympies aan. Natuurlijk heb ik gekeken naar alle fit-outfits in de gym. Ik heb online gezocht naar nieuwe hardloopschoenen en mijn oog viel op de Nike Vapormax. Deze schoenen zijn geschikt en gemaakt voor iedereen.

NIKE VAPORMAX 2019 SOFARSOSABINE.COM

Nike Vapormax Hardloopschoenen

Ik lees verschillende reviews over de Nike Vapormax hardloopschoenen, maar toch vind ik ze gaaf. Ik vertel je waarom ik ze wel heel graag zou willen, al zijn ze wel kostbaar (ongeveer 150-210 tot zelfs meer dan 400 euro).

 • Ik vind het design erg gaaf, de zool onder de schoen ziet er supercool uit. Ze staan bekend om het gevoel dat je loopt op lucht en zo ziet dat er ook al uit door het design. Heel modern.
 • Er zijn veel verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils. Mijn favoriete kleur en model is de volgende lilakleurige hieronder. Dit is de nieuwste collectie van 2019. Alle verschillende kleuren op Sportshowroom vind je hier.
NIKE VAPORMAX 2019 1

Geschiedenis van de schoen

Deze Nikes hebben een lange geschiedenis, want ze zijn namelijk geboren toen ik ook werd geboren in 1987! Natuurlijk is het design steeds veranderd en verbeterd. Na ongeveer 32 jaar ontwerpen, zijn de nieuwste Nike Vapormax natuurlijk niet te vergelijken met de eerste Nike Air Max serie. Dit waren de eerste schoenen met zichtbare Air. Wist je dat dit begonnen is als een experiment met demping? Dit is daarna snel uitgegroeid tot echt icoon voor Nike. Bijzonder hoe een Nike schoen een rijke historie heeft.

Beginnen met hardlopen

Nu ik de perfect hardloop (of loop-) schoen heb gevonden, heb ik nog even mijn tips voor beginnen met hardlopen buiten voor je neergezet.

 • Zorg voor goede kleding, bijvoorbeeld van Nike! Die passen dan mooi bij de Nike Vapormax hardloopschoenen. Wat belangrijk is, is dat je je goed voelt in de kleuren en het soort outfit dat je draagt. Ik vind strakke hardloopkleding fijn, met een losser jasje erop. Denk ook aan zonbescherming (factor 50) voor je gezicht.
 • Drink! Zorg voor genoeg water, voor, na en tijdens het hardlopen. Ik ben geen fan van speciale sportdranken want die zorgen al gauw voor zo’n 200-300 calorieën en dat heb ik echt niet nodig (ik loop zeker niet langer dan 1,5 uur). Ga voor water als je niet zo lang gaat sporten.
 • JUST DO IT! Natuurlijk is discipline heel belangrijk en dat mis ik wel eens. Het is beter om vaker te gaan en het rustig op te bouwen dan een keer per maand en dan heel lang of heel ver te gaan hardlopen (meestal houd je dit dan ook niet vol). Begin anders met wandelen of bijvoorbeeld 10 minuten en bouw dit elke keer met 5 minuten op. Kijk niet te veel naar redenen om niet te gaan, maar ga, ook met tegenzin. Je zult zien dat je je erna heel fijn voelt.
 • Technologie kan helpen bij het rennen. Denk aan een speciale horloge die opmeet hoe het hardlopen gaat. Er zijn hardloop-apps, ik gebruik graag ‘runkeeper’. Het resultaat kun je erna ook delen, wat ik wel grappig vind.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips, maar hiermee kom je al een heel eind.

Wat zijn jouw favoriete hardloopschoenen en wat vind je van de Nike Vapormax?
Heb je nog een ultieme hardlooptip voor mij als beginner?

XO,
Sabine
@sofarsosabine

photos: us11 & pinterest

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Leny van der Knaap
  12 April 2019 at 11:19

  Zien er echt gaaf uit, ik snap dat hardlopen dan een feestje is.
  Ik zou ook wel willen, maar ik die het wat rustiger aan in het zwembad.
  Voorzichtig opbouwen is inderdaad wel heel belangrijk, succes ?

  • Reply
   sofarsosabine
   12 April 2019 at 11:34

   Je zou ze ook best wel kunnen dragen als coole gewone schoenen, als je een dag in de stad gaat lopen of voor een hippe wandeling met de hondjes 🙂

 • Reply
  Sofie Katelijne
  12 April 2019 at 11:30

  Vind het een heel mooi en fijn model zo te zien! Hardlopen is niks voor mij, doe mij maar op het gemak wandelen of eerder fitnessen 🙂

  • Reply
   sofarsosabine
   12 April 2019 at 11:35

   Ja, dat is toch ook heerlijk. Het gaat erom dat je in beweging blijft en een mooie schoen daarbij is niet mis!

 • Reply
  Eliane
  12 April 2019 at 11:43

  Deze kleur is echt veel gaver dan ik dacht, succes met hardlopen!

  • Reply
   sofarsosabine
   12 April 2019 at 12:18

   Dank je wel Eliane!

 • Reply
  charlotte swart
  12 April 2019 at 11:43

  Hardlopen is niets voor mij maar ik vind de schoenen prachtig.

  • Reply
   sofarsosabine
   12 April 2019 at 12:18

   Zijn ze zeker. Maar leuk om mee te wandelen ook hoor!

 • Reply
  Linda
  12 April 2019 at 12:11

  Wat zien deze Nikes er tof uit zeg! Zelf sport ik niet, maar als ik lange afstanden af moet leggen draag ik heel graag mijn Yeezy’s van Adidas. Deze hebben ook een geweldig voetbed!

  • Reply
   sofarsosabine
   12 April 2019 at 12:19

   Ah wat interessant! Daar kan ik dan ook nog wel eens naar kijken voor een ander seizoen! Goede tip!

 • Reply
  Linda Meester
  12 April 2019 at 13:43

  Ik loop niet graag, dus ik heb geen handige tip voor je. Ik kan mijn hitte niet kwijt. Gelukkig ben ik een zwemmer.

 • Reply
  kiki hasselton
  12 April 2019 at 14:50

  ik zoek ook nog hardloopschoenen. Dat vind ik het belangrijkste bij deze sport, vooral ik wat ouder ben en ik nog lang plezier wil hebben van mijn botten

 • Reply
  Frederique
  15 April 2019 at 16:05

  Ik loop niet hard en zou ook niet meer zoveel geld uitgeven aan schoenen. Vroeger wel, toen ik nog jong was 😉 Maar ze zijn wel cool, vooral het kleurtje!

 • Reply
  Verena
  15 April 2019 at 23:08

  Top dat je begonnen bent met hardlopen! Dit lijken mij wel fijne schoenen om op te lopen :). Ik doe zelf helaas niet aan hardlopen, omdat ik dat niet kan vanwege mijn instabiele rug. Wel stap ik vaak op een crosstrainer waar ik nog geen goede schoenen voor heb. Dus ik hou deze zeker in mijn achterhoofd!!

 • Leave a Reply