Interior Lifestyle

Review | Emma Matras

Throwback. Eindelijk aangekomen op Schiphol na een heftig nachtje. Vrijdagavond een aantal weken terug, kreeg ik te horen dat mijn moeder in het ziekenhuis lag. Zaterdag wilde ik al in Nederland zijn! Vrijdagnacht nog een beetje rot geslapen, maar zaterdagochtend geboekt en natuurlijk ingepakt om ‘s middags al te vliegen. Een heftig tripje, maar op dat moment kreeg ik ook het briljante idee om een Emma Matras te bestellen en in ruil voor mijn review, stuurden ze hem naar mij op! Lees mijn review hieronder of klik meteen door naar hun website.

Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer

Emma Matras

Slapen is altijd belangrijk toch? Nog meer als je moeder bent, geloof me, alle nachtjes die ik slaap, doe ik wel even een oog open om borstvoeding te geven of omdat de kleine geluiden maakt of omdat mijn man wel eens snurkt. Toch kan ik me een gebroken nacht niet permitteren. De kleine man (nu 1 jaar) is constant druk bezig met van alles en ik vlieg er als een helicopter achteraan, heel de dag door – behalve tijdens zijn middagslaapje.

De uurtjes die ik maak, wil ik goed slapen. Emma Matras belooft een hoop. Als eerste las ik dat ze als beste uit de test van de consumentenbond zijn gekomen. Nou, daar ben ik toevallig net lid van geworden, omdat ik de vergelijking van de kinderstoeltjes voor in de auto wilde bekijken. Natuurlijk is een vergelijking van matrassen ook super interessant. Toch is het ook heel persoonlijk.

Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer

Wat vind ik lekker slapen?

Wat ik zelf lekker vind slapen, is een zacht matras wat wel steun geeft en daarom hebben wij thuis in Zweden Tempur. Dat was een heel duur matras. Kan Emma Matras er aan tippen? De eerste paar nachten sliep ik mega goed. Eigenlijk doordat het zo zacht aanvoelt, is het alsof je op een wolkje ligt. De stevigheid is er echter ook. Ik voelde dat aan mijn kuiten. Ze voelden zwaar na een dagje rennen met de kleine en ook het verzorgen van mijn moeder erbij. Heerlijk om dan op dat wolkje te liggen, maar wel met die steun dat mijn benen echt ergens op rusten. Dat geeft echt die stevigheid ‘s nachts.

Normaal ben ik een buikslaper, tijdens de zwangerschap heb ik dat wel een beetje afgeleerd en werd ik meer een zijslaper. Nu vind ik het ook heerlijk om op mijn rug te slapen, vooral als ik de hele dag die kleine getild heb en last van mijn rug heb. Dan is het heerlijk om even het bed te voelen en die steun in je rug te krijgen. Ik ben dus een – flexibele – slaper. Het matras van Emma kan beslapen worden op alle mogelijke manieren, dus dat is perfect voor mij. Ik heb het ook even gevoeld, op mijn zij, buik en rug ligt het allemaal prima. Mason slaapt er trouwens heerlijk op. Hij slaapt altijd bij mijn in bed als ik in mijn moeders huis slaap. Wel veilig, met zijn eigen dekbedje en zonder kussen. Dit matras is ook niet al te zacht, dus niet gevaarlijk voor een baby, zover ik dat kan beoordelen natuurlijk. Het matras is niet speciaal voor baby’s gemaakt. Als mijn man Mache er ook is, dan slaap ik in het midden, Mason bij de muur links en Mache bij de rand van het bed rechts. Dit matras is groot genoeg en de steun is overal hetzelfde. In het midden van het matras, lig je dus niet in een ‘kuil’.

Voordelen Emma

De voordelen van Emma zijn een snelle levering (2-4 werkdagen), gratis 100 nachten proefslapen, gratis retourneren en 10 jaar garantie. Dat zijn toch hele mooie feiten!

Levering
Het matras was inderdaad snel geleverd en komt aan in een zware, maar kleine doos. Ik had een Emma matras besteld van 160×210 cm. Omdat ik op de derde verdieping slaap, moest ik wel even aan mijn broertje Jeffrey vragen of hij die doos naar boven kon tillen. Een sterke vrouw zou dit ook wel kunnen, maar ik begon er maar niet aan, haha. Super mooi zou zijn als het meteen naar de slaapkamer geleverd zou kunnen worden. Dat zou een single mom ook zeker waarderen denk ik (niet dat ik dat ben he, maar toch).

Unboxing
Bij het openen van de doos, zag ik meteen een instructieboekje en een soort speciaal mesje om het plastic te openen. Het matras zat vacuum gezogen en opgerold in de doos. Je kunt het Emma matras uitrollen en daarna het plastic verwijderen. Wat er dan gebeurd is echt een spektakel! Het zuigt zich mega snel (binnen seconden) vol met lucht en je kunt er meteen op slapen! Niks 72 uur wachten of dat soort geintjes, waar ik me trouwens nooit aan houd (maar dat terzijde), want wie heeft er nu tijd om 72 uur te wachten als je net een nieuw matras hebt gekocht? Het eerste nachtje is toch het spannendst, hoe zou het slapen?
Wel gek, zou dat echt goed slapen, de eerste nacht al? Het antwoord is ja!

Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer 1 Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer

Als een roos
Ik sliep werkelijk als een roos, dat wolkjes-met-steun-gevoel deed me supergoed. Het enige dingetje – maar dat is dan ook wel een beetje zoeken naar fouten – is die geur van een nieuw matras. Ik denk dat elk matras dat heeft, maar dit vond ik niet zo fijn. Dat komt ook omdat ik vaak bezig ben met parfum en gifstoffen, met name dat het speelgoed van Mason BPA-vrij is en dat mijn wasmiddel neutraal is en geen parfum bevat en ga zo maar door. Het ging wel even door me heen, waar zou het matras van gemaakt zijn? Gelukkig staat er op de website “Gegarandeerd de allerbeste materialen”. Ook in het bijgeleverde boekje staat van alles over waar het matras uit bestaat.

“Gegarandeerd de allerbeste materialen” – Emma Matras

Materialen
Waar is het matras dan van gemaakt? Allereerst is de hoes ademend. Daar in zit het volgende:
Drie verschillende lagen die perfect combineren.

1. Comfortabel Airgocell schuim
2. Drukverlagend traagschuim
3. Ondersteunend koudschuim

Dit zegt mij niet zo heel veel zelf, maar ik stel me zo voor dat dit die combinatie geeft van steunend en toch zacht! Dit voelt in elk geval zo!

Meervoudig testwinnaar in Europa
Ik heb nog even bekeken of dit matras dan ook beschikbaar is in Zweden en sinds kort is het dus ook te koop in Zweden. In Nederland kun je bij Beter Bed terecht om het matras te bekijken. In 6 van de 12 landen is Emma als beste uit de test gekomen. Knappe prestatie en daar kan ik me dan ook wel in vinden.

Tempur vs Emma
Nu ik trouwens alweer een tijdje thuis in Zweden op het Tempur matras slaap, begin ik best wel mijn Emma Matras te missen. Ik heb er dan geen weken op geslapen, maar die nachten die ik er op sliep waren heel erg fijn. Ik kan echt niet zeggen dat Tempur beter is dan Emma. Voor mij in elk geval. En ik zou zeker overwegen voortaan een Emma Matras te kopen i.p.v. bij Tempur te blijven. Dat is echt wel een prestatie hoor! Beter voor je portemonnee en toch het gevoel van het allerbeste slaap comfort. Nu even een paar jaartjes testen hoe dit matras gaat slapen, want ik ben ook heel erg benieuwd naar de duurzaamheid van het matras. Hoe lang blijft deze kwaliteit gewaarborgd? Only time will tell.

Emma Matras Review www.sofarsosabine.com blogger influencer

Conclusie
Ik vind het in elk geval een heel fijn matras. Mason en ik sliepen er heerlijk op. Ik heb zelf een lattenbodem in ons bed, maar je kunt het matras ook op boxspring, houten palet of op een schone en droge (onder)grond leggen.

Slapen is heel persoonlijk, maar door de mogelijkheid van het 100 nachten uitproberen en gratis terug sturen en 100% geld terug krijgen, zou ik het zeker aanraden. Zo kun je eigenlijk geen miskoop doen. Het is wel een investering, voor mijn Emma matras betaalt men bijna 1000 euro. Toch is 100 euro per jaar best oké, want de 10 jaar garantie maakt dat ik dit er zelf wel voor over zou hebben. Ik vind goed slapen dan ook heel belangrijk. Het direct uitpakken-en-slapen-system vind ik echt wonderbaarlijk! Alles moet snel kunnen tegenwoordig, dus heel innovatief van Emma Matras. Bekijk ook even hun website als je nieuwsgierig bent geworden.

Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben, wij genieten van een heerlijke vakantie in Zweden. Na de zomer zie ik jullie terug op mijn blog!

xo Sabine

Laat je even weten wat je van mijn review vond?

– Dit is een onbetaald eerlijk review, maar ik heb wel het matras gratis ontvangen om uit te proberen –

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Leny van der Knaap
  16 July 2018 at 08:29

  Zo te horen ben je erg tevreden over je Emma matras, dat is heel mooi want een goede nachtrust is heel belangrijk.
  Als ik het zo lees dan denk ik dat het inderdaad een super goed matras is, maar ja de prijs is misschien voor sommige mensen aan de hoge kant, ik wens jou veel goede nachtrustuurtjes op dit matras toe, erg goed en duidelijk verteld wat een Emma matras precies is ?

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  16 July 2018 at 11:48

  Oeh dit klinkt echt top!! Ik heb al heel veel goede verhalen gehoord over het Emma matras!

 • Reply
  Marjolein Goedhardt
  16 July 2018 at 12:43

  Fijne ontdekking. Een god matras is cruciaal voor iedere moeder en dan is een goede basis helemaal een must! Je hebt het mooi beschreven!

 • Reply
  Jouvence
  16 July 2018 at 13:11

  Klinkt als een erg fijn matras en 10 jaar garantie is een prettige bijkomstigheid.

 • Reply
  nicole orriens
  16 July 2018 at 13:33

  Wij hebben ook een Emma matras en hij bevalt prima. Ik vond het zo bijzonder dat ze hem zo klein kunnen bezorgen!

 • Reply
  priscilla
  16 July 2018 at 15:57

  Een goed matras is zo belangrijk. Klinkt goed hoor!

 • Reply
  Dhini
  16 July 2018 at 17:19

  Wat lijkt mij echt heerlijk matras. Heerlijk/goed matras is toch wel belangrijk voor heerlijk rust

 • Reply
  Eva
  16 July 2018 at 20:54

  Ik was erg benieuwd naar dit matras! Klinkt ook echt als een fijn matras!

 • Reply
  Liset
  16 July 2018 at 20:55

  Een erg fijne review als je op zoek bent naar een goed artikel over een matras. Super dat je het zo goed getest hebt en dat je ook de mogelijkheid hebt om hem 100 dagen lang te proberen. Deze ga ik zeker onthouden.

 • Reply
  Elisabeth
  16 July 2018 at 22:47

  Wij hebben een tijdje terug een matras geshopt. Toen zag ik het Emma matras ook. Maar we kozen toch voor een ander matras, waar we meer dan tevreden mee zijn.

 • Leave a Reply